Startsiden

Flag

Slægter

Anetræer

Links

Billeder 1

Billeder 2

Lokalhistorie

Site Map

Nyheder

Testsider

E-Mail


 
Allindemagle Sogns Saga:

Peder Nielsen ("Peder Nilen") har skrevet bogen "Udsnit af Allindemagle Sogns Saga".

Jonna savnede et navneindex til bogen og har derfor selv lavet et. Det kan I se hente ved at gå til denne link: Navne-index .

Allindemagle Kirke:

Den lille kirke, som skal være bygget på resterne af et stort borgkompleks (Allendegaard), hvor familien Bille "regerede" i fordums tid, har været stedet for mange kirkelige handlinger i vores familie (i nyere tid). Klik her og se mere om kirken.

Stege:

Stege er byen hvor vi er gået i stå med en af vore anegrene. Vi håber da at kunne komme længere tilbage, men er ligenu gået i stå.
Jeg fandt denne link, som fortæller en del om Steges historie. Klik her . (Det er en hjemmeside lavet af Møens Antikvariat)
Siden er interessanet, da den bla. beskriver Tugthuset, hvor vores ane Johan Alexander Leymann var forvalter fra 1783 til sin død i 1793.

Tugthusforvalterens datter (Hedevig Rebekka Leymann) giftede sig i 1799 med Guldsmed Niels Henrik Groth (Vestergade 4 i Stege) og deres søn giftede sig med Marie Rheinlander (Garver Johan Rheinlanders datter). De boede alle i Stege men her stopper sporene for dem alle... desværre.   

Hårde tider for Allindemagle:

Allindemagle by  oplevede i 18xx at blive næsten udslettet pga. en godsejers voldsomme fremfærd, men i 1927 blev der udstykket 400 tdl. jord til nye og daværende jordbrugere.

Læs mere om  Allindemagles udslettelse eller udstykningen i 1927 .